Épületek külső hőszigetelése

Az épület hőenergia felhasználásának csökkentésére az egyik leghatékonyabb megoldás a homlokzatok külső szigetelése. Egy épület hőveszteségének közel 40%-a a külső falakon képződik, így a beruházó egy jól kivitelezett homlokzatszigeteléssel jelentős mennyiségű energiát, és pénzt takaríthat meg, amely fűtés vagy hűtés esetén egyaránt érzékelhető. Azonban lakásunkból a nyílászáróinkon keresztül is jelentős hő távozik, ezért a homlokzatszigeteléssel párhuzamosan célszerű a régi ablakok, bejárati ajtók cseréje is. Tekintse meg nyílászáró-kínálatunkat a WEB-áruházban.

 

Egy épület külső hőszigetelése történhet hőszigetelő vakolással, polisztirol lemezekkel vagy kőzetgyapot táblákkal. Az utólagos homlokzatszigetelésnek, az energia csökkentésén kívül, számos előnye van. Segít megóvni épületünk szerkezetét, a termikus igénybevétel csökkentésével pedig védi gépészeti csöveinket az elfagyástól. A hőszigetelés segít megszüntetni a páralecsapódást, így megelőzhetjük falaink penészedését is. E beruházás rendkívül gyors megtérülési idővel párosul, időtálló és könnyen felújítható, s mindemellett az épület esztétikailag is megszépül, amely a későbbi értékesítést jelentősen megkönnyíti.

Környezetvédelmi szempontból egy jól kivitelezett homlokzatszigeteléssel csökken az épület fűtésére, illetve hűtésére elhasznált energia mennyisége, ezáltal csökken az energia előállításánál keletkező káros anyagok mennyisége is.Homlokzati falak hőszigetelését az alábbi módokon kivitelezzük:

  • a hőszigetelő vakolattal készülő,
  • a hőszigetelő lemez szigetelésű, szerelt burkolatú,
  • a hőszigetelő lemez szigetelésű, vakolt fedőrétegű és
  • a kőzet- vagy üveggyapot szigetelésű köpenyfalas módszer.