Hírek, pályázatok

 

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM - GINOP-8.3.5-18/B

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt., mint kölcsönnyújtó és a Deák Solar Kft. között létrejött kölcsönszerződés alapján a DEÁK SOLAR KFT. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból finanszírozott 15 000 000 Ft visszatérítendő támogatásban részesült.
Jelen támogatás átmeneti támogatásnak minősül, melyet az állam a gazdasági társaságoknak a jelenlegi COVID-19 járvánnyal összefüggésben való támogatása céljából nyújt.

A GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

A működési költségek finanszírozása a cég stabil működését biztosítja és továbbiakban intenzívebb fejlődést eredményezhet. A versenyképesség fenntartása érdekében a tevékenységeinket folyamatosan bővítjük, amelyet folyamatos fejlesztéseink tesznek lehetővé.

 

INTEGRÁLT NAPERŐMŰ-FELÜGYELETI RENDSZER PROTOTÍPUSÁNAK KIFEJLESZTÉSE 
A DEÁK DELTA KFT-NÉL - 2020-1.1.2-PIACI KFI

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) felhívás keretében a DEÁK DELTA KFT. által a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” keretében „INTEGRÁLT NAPERŐMŰ-FELÜGYELETI RENDSZER PROTOTÍPUSÁNAK KIFEJLESZTÉSE” valósul meg, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által nyújtott európai uniós támogatás segítségével (2020-1.1.2-PIACI KFI).

A zöldenergia világszerte egyre fontosabb szerepet tölt be az energiatermelésben, így van ez az Európai Unióban és Magyarországon is. Az EU együttdöntési eljárásban 2009. április 23-án elfogadott, a megújuló energiaforrásokból előállított energiáról szóló eredeti irányelv (RED I) előírta, hogy 2020-ra az EU energiafogyasztásának 20%-a kötelezően megújuló energiaforrásokból származzon.

2018 decemberében a „Tiszta energia minden európainak” csomag részeként hatályba lépett a felülvizsgált megújulóenergia-irányelv (RED II), amelynek célja, hogy az EU globális vezető szerepet töltsön be a megújuló energiaforrások terén. Az irányelv 2030-ra új kötelező megújulóenergia-célkitűzést állapít meg az EU számára, amely szerint a végső energiafogyasztás legalább 32%-át megújuló energiából kell kinyerni.

A Bizottság 2019. december 11-én elfogadta az európai zöld megállapodásról szóló közleményét (COM(2019) 0640). A zöld megállapodás részletes elképzelést vázol fel arra vonatkozóan, hogy Európa 2050-re tiszta, megfizethető és biztonságos energiaellátás révén klímasemleges kontinenssé váljon.

A megújuló irányelvben Magyarország vállalta, hogy 2020-ig az energiafogyasztásának 14,65%-át megújuló energiával váltja ki. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint Magyarországon a háztartási méretű és háztartási méret feletti erőművek összesített kapacitása 2015-ről 2020 szeptember végére több mint tízszeresére növekedett, 153 MW-ról 1848 MW-ra. Ezen belül a háztartási méretű napelemek teljesítőképessége a 2015-ös 128 MW-ról 2020. szeptember végére 640 MW-ra növekedett, ami öt év alatt ötszörös növekedést jelentett. A növekedési tendencia még erősebb volt háztartási méret (50 kW) feletti naperőművek esetén. Ezeknek az erőműveknek a beépített kapacitása az elmúlt öt évben ötvenszeresére nőtt, a 2015-ös 25 MW-tal szemben ma 1208 MW-tal számolhatunk.

Látható tehát, hogy a napenergia termelésben mennyire fontos szerepet töltenek be az elosztott mikroerőmű rendszerek, amelyek gazdaságosabb működését teszi lehetővé cégünk fejlesztése.

A projekt végére előáll egy hardver és szoftverkomponensekből álló, készterméknek tekinthető felügyeleti rendszer, amely egyszerűen és roncsolás mentesen telepíthető a naperőművekben. Az így előálló termék a versenytársaknál kedvezőbb áron, valamint napelemekig lebontva teszi lehetővé az áramtermelés felügyeletét, valamint a meghibásodások kiszűrését.

A Deák Delta Kft. a fejlesztés megvalósulásával a napelemes kiserőművek komplex karbantartását és üzemeltetését egy új, innovatív, jelentős piaci előnnyel járó szolgáltatással tudja kiegészíteni. Mivel várhatóan mind Európában, mind hazánkban tovább növekszik majd a napenergia szerepe az energiatermelésben, a projekt során létrejövő termék hosszútávon fenntartható lesz. Hazánkban a jelenlegi 1848 MW beépített kapacitásról 2023-ra 4000 MW-ra, míg 2030-ra 6000 MW, 2040-re pedig 12000 MW beépített napelemes kapacitás elérése a cél.

 

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM - GINOP-8.3.5-18/B

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt., mint kölcsönnyújtó és a Deák Delta Kft. között létrejött kölcsönszerződés alapján a DEÁK DELTA KFT. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból finanszírozott 260 000 000 Ft visszatérítendő támogatásban részesült.
Jelen támogatás átmeneti támogatásnak minősül, melyet az állam a gazdasági társaságoknak a jelenlegi COVID-19 járvánnyal összefüggésben való támogatása céljából nyújt.

A GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

A működési költségek finanszírozása a cég stabil működését biztosítja és továbbiakban intenzívebb fejlődést eredményezhet. A versenyképesség fenntartása érdekében a tevékenységeinket folyamatosan bővítjük, amelyet folyamatos fejlesztéseink tesznek lehetővé.

 

          PEGAZUS DÍJAT KAPOTT A DEÁK DELTA KFT. „Feltörekvő” kategória II. helyezett - Budapest, 2018. november 29.

Tizedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai. „A Pegazus Díj a sikeres, dinamikus vállalkozások díja. Azoké a vállalkozásoké, amelyek ötletükkel, majd tehetségükkel és jó stratégiájukkal kiemelkedő fejlődést voltak képesek elérni – mondta Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója.

A vállalkozások képviselői a Four Seasons Gresham Palota télikertjében tartott gálán idén összesen 30 magyarországi kis- és középvállalat vehette át a díjakat, amelyeket a hagyományoknak megfelelően „Piacvezető” és „Feltörekvő” kategóriákban három földrajzi régió – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország –  alapján ítéltek oda az adományozók. A „Feltörekvő” kategória II. helyezettjeként szerepelt a Deák Delta Kft. E kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2017-ben 1 és 3 milliárd forint között mozgott.

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

Az idei díjazottak közös jellemzője, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el: éves szinten átlagosan mintegy 30 százalékkal bővült az árbevételük (külön a feltörekvők körében ez az érték meghaladta az 42 százalékot). Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2017-ben pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt.

További információ: www.pegazusdij.hu

 


  

 

FOGLALKOZTATÁSBŐVÍTÉS A DEÁK DELTA KFT-NÉL - GINOP-5.3.12-19-2020-00243

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium „Foglalkoztatásbővítés ösztönzése” c. felhívása alapján a DEÁK DELTA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság pályázatot nyújtott be. A GINOP-5.3.12-19-2020-00243 azonosítószámú támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült. Az Európai Szociális Alapból finanszírozott vissza nem térítendő támogatás összege 27 988 800 Ft. A támogatás intenzitása: 70%. A projekt időszaka és a továbbfoglalkoztatás ideje alatt 4 fő nem megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása valósul meg.

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2022.10.01.

 

 

495 KWH TELJESÍTMÉNYŰ NAPELEM-PARK ÉPÍTÉSE – VASALJA495 kWh teljesítményű fotovoltaikus kiserőmű építése - GINOP 8.4.1/B-16

 

A DEÁK DELTA KFT. vasaljai telephelyén a Széchenyi 2020 keretében megjelent Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú „KKV energia hitel” című hitelprogram segítségével GINOP-8.4.1/B-16 kódszámmal 495 kWh teljesítményű fotovoltaikus kiserőműt épít.

A kft. az üzemeltetés során a termelt villamos energiát közcélú hálózatba szándékozik táplálni, az elektromos hálózatra 20 kV-os feszültség szinten való csatlakozással.

A napelem-park üzemideje az erős fénnyel, illetve a napsütéssel esik egybe, ami átlagosan napi 6-12 óra üzemidőt jelent. A napelemek által termelt egyenáramot inverterek alakítják át a közműhálózaton felhasználható 400/230V feszültségű, váltakozó árammá. A napelemes rendszer teljesen automatikus működésű lesz, külső kézi személyzet beavatkozását nem igényli.

 

 

ELEKTRONIKAI GYÁRTÓÜZEM LÉTREHOZÁSA ÉS BESZÁLLÍTÓI TEVÉKENYSÉG FEJLESZTÉSE A DEÁK DELTA KFT-NÉL. - Talajbiológiai szondarendszerek és vezérlőrendszerek felületszerelt elektronikai áramköreinek gyártása. - GINOP-1.2.7-17-2017-00030

A Deák Delta Kft. „Elektronikai gyártóüzem létrehozása és beszállítói tevékenység fejlesztése a Deák Delta Kft-nél” elnevezésű pályázata 90,54 millió forint Európai Uniós támogatással, 50%-os támogatási intenzitás mellett valósult meg. A pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett „Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása” felhívás szerint, a Széchenyi 2020 program keretében 90 540 355 Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével  valósult meg.

A projekt során korszerű elektronikai gyártóüzem létrehozására került sor, melyben a talajbiológiai szondarendszerek és ipari vezérlőrendszerek, valamint felületszerelt elektronikai áramkörök szériagyártására nyílik lehetőség, a beszállítói tevékenység fejlesztése mellett. Üzemünkbe olasz TWS gyártmányú SMT gyártósort (automata stencilnyomtató, beültetőgép, reflow forrasztó kemence, és technológiai berendezései) telepítettünk. Napelemes vezérlések mechanikai elemeinek fejlesztésére  3D nyomtatásra is alkalmas lézervágással kombinált univerzális CNC megmunkáló központ beszerzése valósult meg. A TWS gyártósor lehetőséget nyújt a “EDAPHOLOG system” talajbiológiai és “ZOOLOG” szondarendszerünk felületszerelt áramköreinek és külső megrendelők elektronikai munkáinak magas színvonalú, nagyszériás professzionális sorozatgyártására.

Az elektronikai szerelő és gyártóüzem megépítésének a Deák Delta Kft. szegedi telephelye adott otthont, ahol az alsó és emeleti szint átépítésére és kialakítására került sor. Az elavult épületet korszerű hőtechnikai  igényeknek megfelelően felújítottuk: Az eredetileg gázkazánnal működő elavult fűtési rendszert korszerű VRV-VRF váltakozó tömegáramú hőszivattyús rendszerre cseréltük, melynek eredményeképpen a nyári időszakban megoldhatóvá válik a tejes épület hűtése is. A hőszivattyú elektromos megtáplálását oda-visszaszámláló napelemes rendszerről biztosítjuk, amelyet az épület tetőszerkezetére szereltünk Az egyes helyiségek fűtését-hűtését önálló beltéri egységekkel biztosítjuk.
A VRV-VRF rendszer, a 40kW-os összteljesítményű hőszivattyús kültéri egységeinek magas COP értéke miatt (COP: 3,61), H-tarifás villamos hálózatról üzemeltethető. Ezzel az új gépészeti megoldással jelentős energiaköltség megtakarítást érhetünk el a téli időszakban.

 

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.10.31.

 

 

495 KWH TELJESÍTMÉNYŰ NAPELEM-PARK ÉPÍTÉSE - 495 kWh teljesítményű fotovoltaikus kiserőmű építése Kisteleken – GINOP 8.3.1-16

A DEÁK DELTA KFT. 100%-os tulajdonában lévő DEÁK SOLAR KFT. kisteleki telephelyén a GINOP-8.3.1-16 kódszámú Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú hitelprogram segítségével 495 kWh teljesítményű fotovoltaikus kiserőműt épít. A kft. az üzemeltetés során a termelt villamos energiát közcélú hálózatba szándékozik táplálni, az elektromos hálózatra 20 kV-os feszültség szinten való csatlakozással.

A 2102 darab napelem összesen 16 darab, kelet-nyugati irányú dupla sorban fém tartószerkezetre lesz elhelyezve, az egymásra vetülő árnyékhatás minimalizálása mellett.

A napelem-park üzemideje az erős fénnyel, illetve a napsütéssel esik egybe, ami átlagosan napi 6-12 óra üzemidőt jelent. A napelemek által termelt egyenáramot inverterek alakítják át a közműhálózaton felhasználható 400/230V feszültségű, váltakozó árammá. A napelemes rendszer teljesen automatikus működésű lesz, külső kézi személyzet beavatkozását nem igényli.

 

EGYEDI GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA KIFEJLESZTÉSE. PROTOTIPUS BERENDEZÉS KIFEJLESZTÉSE - Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló egyedi gyártástechnológia kifejlesztése.- GINOP-2.1.1-15-2015-00114

 

A ROLLÓ Műanyaggyártó és Kereskedelmi Kft. és a DEÁK DELTA Kft. pályázata konzorciumi együttműködés keretében 223,461 millió forint Európai Uniós támogatással, 56,9 %-os támogatási intenzitás mellett valósul meg. A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2018.09.30.

A pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívás keretében „Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló korszerű, egyedi gyártástechnológia kifejlesztése és komplex ipari megvalósítása. Prototipus berendezés kifejlesztése.” címmel konzorciumi együttműködéssel fog megvalósulni a Széchenyi 2020 program keretében 223.461.430 Ft európai uniós támogatás segítségével.

A projekt megvalósítása során a ROLLÓ Műanyaggyártó és Kereskedelmi Kft., mint konzorciumi vezető és a DEÁK DELTA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mint konzorciumi partner közösen kifejleszt egy egyedülálló gyártástechnológiát műanyagipari élvédők üvegszövettel történő egylépcsős extrúziós összeépítésére. A kísérleti fejlesztési eredményei alapján létrejön az innovatív technológia kivitelezésére szolgáló gyártósor prototípusa is. A projekt újdonsága a műanyag élvédőt és az üveg-szövetet extrúzióval összeépítő gépészeti berendezés kifejlesztése. Az eljárással egy speciális PVC keverék kifejlesztése történik, amelynek olvadáspontja alacsony, tapadási képessége magas, kémiailag stabil, HCL kiválás-mentes és áramlási tulajdonságai kiválóak. A gyártástechnológiához egyedi extrúder, kalibráló hűtő-rendszer (amely a műanyag élvédő profilt kalibrálja) kifejlesztése, és elektronikus termékoptimalizáló rendszer továbbfejlesztése valósul meg. A projekt keretében eszközbeszerzésre is sor kerül a Rolló Kft. székhelyén.

A Projekt megvalósításának időbeli ütemezése
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2016.10.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.09.30.

 

 

A DEÁK DELTA KFT. TERMELÉSI KAPACITÁSÁNAK BŐVÍTÉSE - Kapacitásbővítés aluminium-lágyító berendezéssel - GINOP-1.2.1-15-2015-00063

 

A Deák Delta Kft. GINOP-1.2.1-15-2015-00063 azonosítószámú pályázata 97.265.000 Ft Európai Uniós támogatással, 50%-os támogatási intenzitás mellett valósul meg. A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2017.04.05.

A kábelipari lágyító hőkezelő gépsorral kilágyított sodratelemek felhasználásával ipari méretekben leszünk képesek magas feldolgozottsági szintű termékcsoportként gyártani az extrahajlékony aluminium sodratszerkezetű kábeleket és vezetékeket a gépsorainkon. A projekt keretében beszerzésre kerülő folyamatos üzemű kábelipari lágyító hőkezelő gépsor extrahajlékony aluminium sodratok előállítására alkalmas, amely a cég kapacitásbővítését szolgálja.

 

KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSOK A DEÁK DELTA KFT-NÉL - Kapacitásbővítés kábelipari átorsózó-kiszerelő gépsorral és 7,5 tonnás híddaru beszerzésével - GINOP-1.2.2-15-2015-00283

 

A Deák Delta Kft. GINOP-1.2.2-15-2015-00283 azonosítószámú pályázata 38.150.000 Ft Európai Uniós támogatással, 70%-os támogatási intenzitás mellett valósul meg. 

A Deák Delta Kft. gépparkja egy egyedi gyártású kábelipari átorsózó-kiszerelő automata gépsorral, és a gyártósorokat üzem közben kiszolgáló 7,5 tonnás híddaruval bővült, így jelenlegi kísérleti kábelgyártó üzemünk nagysorozatú kábelek és vezetékek gyártására válik alkalmassá. Az üzemben magas hozzáadott értékű alumíniumvezetőjű solar kábelek, vezetékek és azok összekötő csatlakozóinak teljes körű kifejlesztése és sorozatgyártása, valamint magas műszaki követelményű extra hajlékony alumínium sodratok és egyéb rézvezetőjű termékek nagyobb volumenű gyártása vált lehetővé.

Az átorsózó-kiszerelő gépsor olyan nélkülözhetetlen termelésnövelő kapocs az üzem többi gyártósora között, amellyel a befutó oldalon üzemszerűen el tudjuk látni valamennyi termelő egységet a technológia által meghatározott dobokra precíz hosszakban átorsózott alapanyagokkal, és amelyen a késztermék adott hosszakra kiszerelhető lesz az értékesítés céljaira.

A gyártósorokat üzem közben a 7,5 tonnás terhelhetőségű híddaru szolgálja ki. A daru segítségével valósítható meg a gyártósorok felsőpályás kiszolgálása, tárolóállványokra pakolt dobokra gyártott alapanyagokkal, és ezzel a daruval lehetséges a dobokra csévélt vezetékek és kábelek biztonságos és gyors szállítása a gyártósorokról az átorsózó-kiszerelő gépsorhoz is.

A projekt tényleges befejezésének dátuma: 2017. 02. 01.

 

A DEÁK DELTA KFT. TELEPHELY FEJLESZTÉSE KERETÉBEN IPARI SZERELŐÜZEM ÉS DARUZHATÓ CSARNOK ÉPÜLT KISTELEKEN - Telephelyfejlesztés uniós támogatásból - DAOP-1.1.1/E-11-2011-0011

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. - Tel:(+36 62)561-939 - www.darfu.hu - ugyfelszolgalat@darfu.hu - 6726 Szeged, Közép fasor 1-3.

 

95 millió forintos uniós támogatásból fejlesztette telephelyét a Deák Delta Kft. Kisteleken. Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázati kiíráson a 161 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházás során új üzemcsarnok épült.

Az 1997-ben alakult, mártélyi székhelyű vállalkozás profiljába tartozik minden olyan elektronikai és gépipari technológiai fejlesztés az energetika, kábelipar kohászat és gépgyártás területén, ami célorientált, gyors megoldásokat kíván és kivitelezéséhez magasan képzett mérnöki fejlesztő, tervező, valamint szakipari kivitelező tapasztalat szükséges. Tevékenységük kiterjed az ipari termelő berendezések és gépsorok felújítására, korszerűsítésére, kábelipari munkák kivitelezésére, de mára speciális, egyedi berendezések fejlesztésére, tervezésére és gyártására, valamint prototípusok készítésére is berendezkedtek, melynek a cég kisteleki telephelye ad otthont.

A kft. telephely fejlesztése keretében uniós támogatással ipari szerelőüzem, daruzható csarnok és irodaépület került megépítésre, így nagyteljesítményű kábelgyártó gépsorok helyszíni gyártására és javítására is lehetőség nyílt. A 780 m2-es csarnokban egyrészről a Kisteleki Kábelgyár, valamint más ipari üzemek gépeinek felújítási munkáit kivitelezik, másrészről az MTA Talajtani Kutatóintézetével együtt futó Európai Uniós LIFE+ környezetvédelmi projekt folytatólagos kivitelezéséhez szükséges célgépek működtetése és a nagyszámú elektronikus talajbiológiai szondák gyártása is itt történik. Az új irodaépület az energiahatékonyság jegyében épült, napkollektoros és napelemes rendszer kiépítésével, mellyel az épület üzemeltetési költségei minimalizálhatóak.

 

A DEÁK DELTA KFT. VÁLLALATI FOLYAMATMENEDZSMENT RENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA ÉS A SPECIÁLIS GÉPGYÁRTÁS TERVEZÉSI FOLYAMATAINAK FEJLESZTÉSE - Információs és kommunikációs technológiai megoldások fejlesztése uniós támogatásból - GOP-2.2.1-11-2011-0046

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - Tel:(+36 40) 200-617 - www.magzrt.hu - info@magzrt.hu - 1539 Budapest, Postafiók 684.

Deák Delta Kft. 6.306.000,- forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 12.612.000,- forintos összköltségvetésű beruházás keretében lehetőség nyílt a Kft. működésének és jövedelemtermelő képességének fejlesztésére és erősítésére az információs és kommunikációs technológiai megoldások fejlesztésével.

A Deák Delta Kft. fő tevékenysége egyedi, speciális gépek gyártása. A cég magasan automatizált és ipari számítógépes rendszerekkel működtetett gépsorokat javít, épít – gépipari, kohászati és kábelipari területeken működő cégek számára, mely tevékenységgel mondhatni nélkülözhetetlenné tették magukat a piacon.

Jelen beruházás a vállalkozás informatikai fejlesztését, a szerviz tevékenység és ügyfélkezelés támogatását, a vállalkozás belső információs áramlását, és adminisztrációs tevékenységeinek fejlesztését tette lehetővé.

A beszerzett hardver és szoftver eszközök, különösképpen a 3D prototípus nyomtató rendkívüli hatékonyságot eredményez a vállalat működésében és a termelésben. Az alkalmazott eljárással lehetővé vált, hogy az egészségre ártalmatlan alapanyagokból, erős és tartós, teljes funkcionalitású, azaz működőképes prototípusokat állítsanak elő kedvező áron.

 

 

A DEÁK DELTA KFT. K+F FEJLESZTÉSE - Kábelipari kutatás-fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében - GOP-1.3.1-11/B-2012-0001

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - Tel:(+36 40) 200-617 - www.magzrt.hu - info@magzrt.hu - 1539 Budapest, Postafiók 684.

A Deák Delta Kft. 2012 áprilisában 100,95 millió forint támogatást nyert az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” programban az Új Széchenyi Terv keretében. A 183,55 millió forint összköltségvetésű projekt célja egy kábelipari gyártástechnológiát optimalizáló rendszert kifejlesztése.

Az 1997-ben alakult, mártélyi székhelyű vállalkozás profiljába tartozik minden olyan elektronikai és gépipari technológiai fejlesztés az energetika, kábelipar, kohászat és gépgyártás területén, ami célorientált, gyors megoldásokat kíván és kivitelezéséhez magasan képzett mérnöki fejlesztő, tervező, valamint szakipari kivitelező tapasztalat szükséges.

A kábel- és vezetékgyártás a világon mindenhol rendkívül költséges és energiaigényes technológiai folyamat. A kábelek és vezetékek gyártásához szükséges energia ma már elsősorban az alkalmazott technológiák függvénye, így ezen technológiák optimalizálásával jelentős energia megtakarítás mutatható ki az anyagfelhasználás fajlagos csökkentése mellett. A 183.553.128 forint összköltségvetésű kutatás-fejlesztési tevékenység keretében kábelipari gyártástechnológiát optimalizáló rendszer kifejlesztéséhez szükséges komplett szigetelő gépsor és egyedi súlymérő rendszer kerül megépítésre, mellyel valamennyi technológiai paramétert mérni, szabályozni és rögzíteni lehet a kísérletek során. A kinyert adatok és a gépsor gyártási paramétereinek folyamatos begyűjtéséből származó információk elemzésével lehetővé válik a konkrét kábelipari termékekre vonatkozó gyártástechnológia optimalizálása.

A beruházáshoz a vállalkozás 100.950.000 forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv segítségével.

 

EXTRAHAJLÉKONY ALUMÍNIUM SODRATSZERKEZETŰ VEZETÉKEK GYÁRTÁSÁNAK KIFEJLESZTÉSE A DEÁK DELTA KFT. ÁLTAL - Kábelipari kutatás-fejlesztés az Új Széchenyi Terv segítségével - GOP-1.3.1-11/B-2012-0030

Kedvezményezett: Deák Delta Kft. - 6636 Mártély, Tiszai u. 12. - deakdelta@t-online.hu
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. - Tel:(+36 40) 200-617 - www.magzrt.hu - info@magzrt.hu - 1539 Budapest, Postafiók 684.

A Deák Delta Kft. 108,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A 166,9 millió forintos összköltségvetésű beruházásból új sodrat szerkezetű vezetékgyártó technológia fejlesztése valósult meg.

A kábeliparban nagy tapasztalattal rendelkező Deák Delta Kft. uniós támogatással új sodrat szerkezetű vezetékgyártó technológiát fejleszt ki. A fejlesztéssel extra hajlékony alumínium termékcsalád piaci bevezetését tervezi, amely az ipar számos területén lehetővé teszi a réz sodratú hajlékony vezetékek részleges kiváltását, s ezáltal a beruházási költségek jelentős csökkentését.

Villamos berendezéseik működtetéséhez valamint az ipar számos területén megszámlálhatatlanul használt kábelek és vezetékek hagyományosan réz alapú sodratát igen nehéz és drága alapanyagok felhasználásával állítják elő. Cél- és időszerűvé vált flexibilis áramvezetőt megfelelő technológiával alumíniumból előállítani, amely alkalmazásával számos rézvezetőt kiváltva 60-75%-os megtakarítást is elérhetnek. A technológiai haladás következtében az alumínium néhány előnytelen tulajdonsága miatti technológiai nehézségek jelentősen csökkentek és az extra hajlékony alumínium szerkezetek alkalmazása előtérbe került.

Az alumínium az oxigén és a szilícium után a földkéreg harmadik leggyakoribb eleme. Fémkohászati előállítása jól kidolgozott technológiával folyik a világon. Nem mérgező, a természetbe visszakerülve a talajban egyébként is jelenlévő vegyületeket alkot. Az alumínium kábelipari feldolgozása kisebb energiaigényű gépeket igényel, így amennyiben nő az alumínium sodratú flexibilis vezetékek alkalmazási területe, akkor a CO2 kibocsájtás mértéke jelentősen csökkenthető.

A Deák Delta Kft. magasan képzett mérnöki fejlesztő, tervező, valamint szakipari kivitelező csapata olyan alumínium sodrattal rendelkező flexibilis termékcsaládot fejleszt ki, amellyel lényegesen olcsóbban lehet ugyanazon feladatokat ellátni, mint rézalapú elődeivel, így költség- és energiahatékony megoldásokat nyújthat a felhasználóknak és gyártóknak egyaránt, többek között olyan speciális területeken is, mint a szabadvezeték földelőrendszerek kivitelezése és üzemeltetése, ahol az alumínium kisebb súlya döntő jelentőséggel bír.